Undersøkelse

Undersøkelse

Det er viktig å gjennomføre en grundig undersøkelse av både tenner, tannkjøtt og munnslimhinnen.

Ved hver undersøkelse skal vi snakke med deg om din grunn for å komme, vi skal vite om din generelle helsetilstand og få vite hva du ønsker at vi skal hjelpe deg. Det er viktig med nok tid så om du har mye du vil fortelle oss så si i fra ved timebestilling.

Røntgenbilder hjelper oss med å finne hull før de blir synlige for det blotte øye, røntgen kan også avklare om det er betennelser i benet rundt tennene. Moderne røtgenmaskiner er svært nøye kalibrert og gir lite strålebelastning.

Klinisk undersøkelse er den fysiske kikkingen i munnen hvor vi ser etter forandringer i slimhinnene, på tennene og på tungen. Om det er vondt i kjevemuskler eller lymfeknuter så skal vi avdekke dette.

Undersøkelsen gjøres både av tannpleier og tannlege. Det kan være en fordel om du veksler mellom oss, fire øyne er bedre enn to og dersom vi har ulik vurdering av samme tann så diskuterer vi tilfellet.

Etter og under behandling undersøker tannlegen som oftest hullet med et kirurgisk mikroskop som avdekker om det er mere hull igjen. Du bør absolutt ha en tannlege som jobber i mikroskop.

Undersøkelsen er obligatorisk for nye pasienter og før en ny behandling starter.

De fleste gangene vi undersøker gjør vi også en rens hvor tannsten og overfladisk misfarging fjernes.

Her finner du oss