Fyllinger

Reparasjon av skadede tenner med fyllinger
Når tennene blir skadet av karies, slitasje eller annen skade, kan tannlegen vanligvis reparere ved å legge en fylling. Den vanligste typen fylling er komposittfyllinger laget av et holdbart og estetisk plastmateriale.
Karies, forårsaket av bakterier i plakk, bryter ned tannstrukturen og kan føre til dannelse av hull. Ubehandlet karies kan resultere i tannverk eller tap av tannen. Forebygging av hull er viktig, inkludert god munnhygiene, begrense sukkerinntaket og regelmessige tannlegebesøk.
Ved tannlegebesøket identifiserer tannlegen kariesangrep ved hjelp av røntgenbilder og klinisk undersøkelse. Symptomer som økt følsomhet for søtt, kulde eller varme, smerte eller hevelse kan indikere karies. Regelmessige undersøkelser er viktig, da kariesangrep utvikler seg over tid og ofte kan være asymptomatiske.
For å reparere skadede tenner vil tannlegen borre og legge en fylling. Bedøvelse brukes vanligvis for smertefri behandling. Det finnes ulike teknikker og fyllingsmaterialer, og valg av disse vurderes individuelt.
Reparasjon med fyllinger er en vanlig og effektiv metode for å bevare tannhelsen og unngå ytterligere skade. Det er viktig å søke behandling så snart som mulig for å opprettholde en sunn tannstruktur.


RING 22 11 08 54
FOR TIMEBESTILLING

Eller registrer deg under, så vil vi ta kontakt for å sette opp en time.

    BEHANDLINGER

    © 2023 Oslo Tannlege AS
    Utvilket av:
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram