Rensing

Ved vanlige rutinekontroller setter vi av tid til rensing av plakk, tannstein og misfarging. Plakk er bakteriebelegg og matrester som samler seg på tennene i løpet av dagen og natten. Det er dette vi prøver å fjerne når vi pusser tenner og bruker tanntråd, tannstikker eller interdental-børster.

TANNSTEIN

Tannstein er bakteriebelegg som forkalkes og setter seg fast på tennene. Det er alltid mye bakterier i tannstein da dette er forkalkede bakterier og deres bakterieprodukter. Tannstein kan ikke fjernes ved hjelp av tannbørsten hjemme, det må gjøre med spesielle instrumenter av en tannlege eller tannpleier.

Dersom tannsteinen ikke fjernes kan det gi tannkjøttsbetennelse og generelt vond lukt. Rensingen gjøres like mye av hygieniske som av estetiske årsaker. Hvis det er store mengder tannstein kan det være tidkrevende å fjerne, i noen tilfeller må vi derfor sette opp en ekstra time for å rense alt.

Det er ikke spesielt vondt å fjerne tannstein, men siden tannstein og plakk ofte legger seg i overgangen mellom tannkjøtt og tann, kan vi komme borti tannkjøttet med instrumentene.

Enkelte kan oppleve fjerningen av tannsteinen som ubehagelig. Dette er fordi tannsteinen kan sitte hardt på tannen, og fordi tannstein og plakk gjør at tannkjøttet blir betent og hovent. Dersom du er ekstra nøye med pussing og rengjøring mellom tennene før du kommer til timen, vil ubehaget reduseres.

EMS

Når vi fjerner tannstein bruker vi ulike instrumenter. Vi har klassiske håndinstrumenter, men enkelte ganger bruker vi også EMS. EMS er skånsomt og tar i bruk ultralyd og vann for å fjerne tannstein som sitter på tennene ved hjelp av små vibrasjoner. Vibrasjonene gjør at tannsteinen løsner. EMS-intensiteten varierer i styrke etter mengden tannstein.

AIR FLOW

Air Flow er en effektiv og smertefri måte å fjerne belegg og misfarginger på. Tennene saltblåses med vann og natriumbikarbonat. Snus og røyk, kaffe/te, rødvin og krydret mat kan typisk gi mye misfarging av tenner. Dette fjernes skånsomt med Air Flow og etterlater tennene glattere, renere og hvitere.

Sprayen fra Air Flow-dysen er presis, men har også noe spredning som gjør at det vil komme noe blødning der tannkjøttet er hovent. Denne blødningen er overfladisk og stopper raskt.

PIMPSTEN

Vi lager også en egen pussepasta som inneholder tannkrem, glyserol, klorhexidin og pimpsten. Denne pastaen fjerner overfladisk misfarging når vi bruker den sammen med roterende børster og gummikopper.

LASER

Vi bruker også Nd-YAG-laser som et tillegg til konvensjonell tannrens. Nd-YAG-laser har lengre bølgelengde enn synlig lys, noe som betyr at den ikke er ioniserende (kreftfremkallende) og energien opptas i mørke pigmenter. Nd-YAG-laser antas å endre bakteriefloraen i tannkjøttslommer ved at lyset selektivt dreper sortpigmenterende bakterier som ofte er forbundet med sykdommer i tannkjøttet. Laserbehandllnig av tannkjøttet er ikke nok i seg selv, men vi har flere pasienter som responderer bedre på kombinasjonen av dette sammen med konvensjonell rens.

RING 22 11 08 54
FOR TIMEBESTILLING

Eller registrer deg under, så vil vi ta kontakt for å sette opp en time.

    BEHANDLINGER

    © 2023 Oslo Tannlege AS
    Utvilket av:
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram